2022-12-02
某日收工不經意地發現咗呢間極具昭和年代感的居酒屋,以原木顏色為裝修主調,懷舊古樸,餐廳內仲設有數個小包廂,鋪設榻榻米坐褥。鍾意打卡嘅朋友仲可以即場借居酒屋提供嘅浴袍著上身嚟打卡👘,真係猶如置身日本一樣。🤍前菜~鱈魚白子: 口感綿密柔滑,並特有乳狀的感覺,入口即融,味道豐厚。^_^🤍吸物~雞白湯清酒煮蜆;蜆肉好新鮮,每隻都脹卜卜,好香雞湯味,食完即刻暖晒胃🤍刺身~銀雪魚,帶子,牡丹蝦:每款刺身都肉質鮮嫩,滋味無窮🤍燒物~🦪濱燒岩蠔佐白素面:岩蠔好大隻,素面索哂蠔汁,好好味🤍炸物~🦐櫻花蝦炸豆腐: 櫻花蝦完全包裹住豆腐,外脆內軟,正🤍碗物~🐔雞白湯丸子雞湯好好飲,非常暖胃,湯丸子伴入雞丸骨,好有咬口🤍卷物~海膽吞拿魚蓉山卷 依個絕對係必點菜式,青瓜壽司卷上放上了勁量嘅吞拿魚蓉、京蔥、三文魚籽同海膽,成座山咁豐富,超足料,真係想再encore五嘅🤤今晚能夠享受到師傅用心烹調的各式料理,可以忘記一整天返工嘅疲勞,真係好滿足😊
🤍前菜~
🤍吸物~
🤍刺身~銀雪魚,帶子,牡丹蝦:每款刺身都肉質鮮嫩,滋味無窮
🤍燒物~🦪濱燒岩蠔佐白素面:岩蠔好大隻,素面索
哂蠔汁,好好味
🤍碗物~🐔雞白湯丸子
雞湯好好飲,非常暖胃,湯丸子伴入雞丸骨,好有咬口
🤍卷物~海膽吞拿魚蓉山卷