2023-09-09
📍中環阿根廷扒房 - Buenos Aires Polo Club✔️餐廳裝飾幾有情調,岩曬同朋友/另一半黎撐枱腳✔️餐廳職員好友善,會主動埋嚟介紹餐牌同埋cocktail,個芝士麵包都係佢介紹我哋食,冇伏!✔️慶祝生日儀式感100分,除咗會喺甜品碟上面寫Happy birthday,仲會幫你戴頂阿根廷生日帽,同埋送張即影即有比你留念✔️食過一次發現最出色竟然係佢嘅前菜,我諗下次再黎應該淨係會叫前菜,再試多幾杯酒FOOD:-Provoleta (Grilled rustic bread) 波羅伏洛芝士香烤麵包 $198(🔥Super recommended!! 呢個前菜勁有驚喜! 麵包啱啱出爐超級鬆軟,再點一下佢啲芝士醬,真係勁正,我地最後食曬佢盤芝之😆不過大家記得上碟之後盡快食,否則啲芝士凍咗就拉唔到絲)-Scallop ceviche $238(🔥Highly recommended! 帶子切到勁薄咁舖係底,上面再淋左個加左蔥同埋青檸嘅汁,仲有啲蕃茄碎同埋牛油果,甜甜酸酸得黎又會食到帶子嘅鮮味,勁開胃)-Fries provenzal $98(🔥Highly recommended!! 薯
✔️餐廳裝飾幾有情調,岩曬同朋友/另一半黎撐枱腳
FOOD:
-Scallop ceviche $238
-Fries provenzal $98
(🔥Highly recommended!! 薯條岩岩炸好又熱又脆,再加左啲garlic & parsley喺面,好好味)
-14oz Top choice ribeye $698
(塊扒相對冇咁出色,吾知係咪因為叫左medium rare太生,有小小難咬,同埋每啖肉都有根,有啲失望。至於用餐體驗就相當唔錯,塊扒上碟之前職員會俾一盤刀你揀黎用,而我就揀咗把大過我手掌嘅刀haha)
-Malvaviscos $128
(其實只係棉花糖入面包咗啲caramel cream,冇咩特別。勝在presentation佢嘅,職員上碟嗰陣會幫手點火比你燒個棉花糖,又幾好玩嘅😆)
DRINKS:
-Classic Martini
(Forgot the price again TT⋯職員會跟據你嘅口味黎調杯酒比你,而我就揀左杯Vodka base嘅cocktail,好飲!)