2019-07-30
今晚同朋友一齊去食晚飯,見到間餐廳樓上鋪啱兩個人食就上咗去啦。黎到呢人少少但係氣氛都唔差架,睇吓餐牌我哋就揀咗一個二人餐。等左15分鐘之後就黎左啦,係一個八爪魚肉嘅前菜,裏面啲汁酸酸地有牛油果又有番茄粒其實營養都幾唔錯,又好開胃。之後呢等多15分鐘個龍蝦湯就到,其實幾好飲,好濃郁細細杯唔會太大。15分鐘之後就到主菜啦,我哋揀咗一個西班牙豬扒配意大利飯。第一眼睇份量都唔少喎,試吓個豬扒先,都幾厚身味道都唔錯都煎得香㗎又唔會太鞋。另外試吓個Risotto,芝士味好濃呀。值得一提嘅係伴碟嘅南瓜都幾好食㗎。食完主菜就飲番杯熱檸茶先。最咪梗係要食返個甜品啦左邊係一個蛋糕右邊係個雪糕。雪糕係有薑味架,都好特別,薑嘅味好出但係雲呢嗱味亦都冇失去。但係我自己就鍾意個蛋糕多啲個層次都分明係值得一試㗎。PS最尾發現個場其實都有好多掛畫喺度,等上菜嘅時候可以欣賞吓。
食完主菜就飲番杯熱檸茶先。