2023-04-04 282 views
📍《 Chullschick 》中環蘇豪嘉咸街45-53號地下D舖👦🏻👧🏻都未食過秘魯菜,睇見呢間好似幾特別咁,於是搵左日lunch走去試下😆 間餐廳入面唔算大,加上牆身全部都係啲有當地特色嘅壁畫,好有異國風情feel🎨 由於入面座位唔算多,所以大家如果去食就最好預先book位啦~▫️ 招牌秘魯烤雞 <1/2 Pollo a la Brasa> $145第一次嚟食就梗係要試吓呢度既招牌菜啦! 份量可以揀1/4 或者1/2隻,👦🏻👧🏻一齊share食所以嗌左半隻😌 配菜有雜菜沙津、炸蕃薯、薯條、蒜香飯,我地揀左沙津同薯條🍟🥗 烤雞食落去好juicy,個皮有少少脆口,啲雞肉都算嫩,加上落左唔同香料,真係幾推介!隔離仲有啲類似honey mustard既醬用嚟蘸雞食,而且每個配菜份量都幾多,最好就一齊share啦~▫️ 煙燻豬肉三文治 $89個包🥖好薄身同好脆,加埋啲豬腩肉一口咬落去相當滿足!入面仲夾左啲菜同洋蔥,食果陣就無咁膩😛 配菜我地就揀左蒜香飯,碗飯上面都放咗好多蒜粒,不過不失咁啦~ 人均消費 $100-150推介度🌕🌕🌕🌗🌑— 分店 —灣仔月街2-12號地下D,E,F號
📍《 Chullschick 》
中環蘇豪嘉咸街45-53號地下D舖

▫️ 煙燻豬肉三文治 $89

人均消費 $100-150
推介度🌕🌕🌕🌗🌑

— 分店 —
灣仔月街2-12號地下D,E,F號舖

#hongkongfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #thefoodie #foodie #foodiehk #foodpics #foodphotography #foodblogger #instafood #香港必食 #香港好去處 #中環美食 #中環#中環好去處 #Central
  • 招牌秘魯烤雞