2021-09-25
前排放工想飲少少酒relax下,就同朋友去左附近既Say Hi Bar & Dining食野~~呢間係一間居酒屋酒吧,有美酒之餘都有好多特色美食❤️❤️🍝蟹籽炸軟殼蟹蒜香墨汁意粉 $188✨墨汁意粉口感彈牙,唔似平時一般西餐廳食既咁軟身~~蒜片既味道滲哂入意粉度,好好食😋😋蟹籽份量好多,炸軟殼蟹都好厚肉,唔錯👍🏻👍🏻🍖慢煮厚切日本四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果 $238✨擺盤好靚!四元豚肉肥瘦均勻,肉質腍滑,味道鮮甜得黎帶油脂香🤤🤤伴碟既肉桂蘋果醬好fresh,薯蓉亦都好creamy!!配埋少少煎香左既蔬菜,成道菜好豐富🤩🤩🍳香蔥煎蠔小薄餅 $88✨煎蠔肥美多汁,仲有少少香蔥吊出鮮味~~墊底既係印度薄餅,夾埋一齊食有多層口感,推介❤️❤️呢度提供個人化調酒,調酒師會先了解下我地既口味再推薦唔同既cocktails~~想偏重d咩味都可以叫佢調整,仲可以睇住佢喺bar枱整添 😍😍-🍸KOI $148✨呢杯用左果皮花花做裝飾🌸入口好順滑,層次豐富~~先係洛神花少少既甜味,再黎係Gin、Vodka既味道,帶有少少梅酒香~慢慢仲會飲到檸檬汁既酸甜味😋😋-🍹BLESSED GUARDIAN $158✨呢杯coc
呢間係一間居酒屋酒吧,有美酒之餘都有好多特色美食❤️❤️
🍝蟹籽炸軟殼蟹蒜香墨汁意粉 $188✨
墨汁意粉口感彈牙,唔似平時一般西餐廳食既咁軟身~~
蒜片既味道滲哂入意粉度,好好食😋😋
蟹籽份量好多,炸軟殼蟹都好厚肉,唔錯👍🏻👍🏻
🍖慢煮厚切日本四元豚肉·薯蓉·肉桂蘋果 $238✨
伴碟既肉桂蘋果醬好fresh,薯蓉亦都好creamy!!
配埋少少煎香左既蔬菜,成道菜好豐富🤩🤩
🍳香蔥煎蠔小薄餅 $88✨
煎蠔肥美多汁,仲有少少香蔥吊出鮮味~~
墊底既係印度薄餅,夾埋一齊食有多層口感,推介❤️❤️
🍸KOI $148✨
呢杯用左果皮花花做裝飾🌸入口好順滑,層次豐富~~
🍹BLESSED GUARDIAN $158✨
呢杯cocktail既杯外面全部都係花瓣,望落好靚💕💕
酒精濃度比較高,飲落重櫻花酒既味道~仲有接骨木花既甜味,適合想小醉既朋友🥂🥂