📍估唔到係中環食串燒 都有街坊價😹 最平$10有交易! 平日夜晚都滿座好旺場🔥 環境簡約明亮 居酒屋格局令人心情輕鬆 「人生有限杯」好有意境 人生有限 就是要享受當下成個menu大部分串燒都係$10/ $15/ $20 (最少每款點2串) 款式好多 我覺得好多野都啱食! 🔅大蔥雞肉 & 鹽燒西班牙五花腩: 呢2款都係$10/串 火喉控制啱啱好 完全唔乾好Juicy 鹽燒調味香口 大推薦! 🔅港式蜜糖燒菠蘿: 表面形成焦糖脆 菠蘿偏酸形成強烈口感 正🙋🏻‍♀️🔅豚肉荔枝卷: 清甜荔枝肉減輕了豚肉的油膩感 感覺清新🔅免治雞肉棒配日本蛋: 免治雞肉棒表面燒得微焦 性價比高🌟🔅 紫蘇鹿兒島雞頸肉: 雞頸肉好少見 肉質煙韌有嚼勁 帶有淡淡紫蘇香氣🔅蒜蓉菜脯廣島蠔: 蠔燒得金黃 配料加入蒜蓉同菜脯 風味更佳🔅明太子忌廉烏冬: 放咗大量明太子😻 撈埋忌廉同蛋黃 creamy 又幼滑🔅雞絲手抓餅: 朋友好鍾意😹 加入海量芫茜配搭微辣手撕雞 啖啖肉之餘 有強烈芫茜嘅味道
📍

🔅豚肉荔枝卷: 清甜荔枝肉減輕了豚肉的油膩感 感覺清新