4 day(s) ago 0 views
位於中環街市嘅「青花汾」係一間主打山西晉菜嘅餐廳,裝潢融合傳統青花瓷紋同現代簡約設計,氛圍典雅舒適。「青花汾」價錢合理,服務貼心,係一間適合朋友聚餐或者家庭飯局嘅地方。👍🏻上海小籠包皮薄肉嫩,湯汁鮮甜,咬開時汁水瞬間溢出,令人回味無窮。即叫即蒸,想食好嘢,就要值得等待。😋😋酸辣湯雲吞拉麵🍜🥟酸辣湯底酸度與辣味平衡得宜,清新而不膩。雲吞飽滿扎實,拉麵彈牙有咬勁,整體味道層次豐富,是一道暖胃又飽肚的好選擇。雞絲粉皮🐔粉皮晶瑩剔透,質感滑溜帶韌,搭配鮮嫩的雞絲,口感清爽而不失鮮味。調味以芝麻醬為主,伴隨醋香與少許辣油點綴,酸香中帶微辣,令人食慾大開。豆沙窩餅🫘外皮煎得香脆,內餡豆沙甜而不膩,質感細膩柔滑,甜點控必試之選。自家製凍豆漿🥛豆香濃郁,甜度適中,冰涼順口,有著細膩的豆漿質感,給人純天然的感覺,作為飲品或配搭餐點都非常合適。

上海小籠包

酸辣湯雲吞拉麵🍜🥟