-爸爸今年生日想打破以往嘅傳統 唔買連鎖集團嘅生日蛋糕🎂之前已經有留意過呢間小店嘅蛋糕🤣咁岩今年既主題係*泰* 😍椰香芒果麻糬蛋糕💰$238雖然有好多蛋糕做選擇 但係我哋第一眼就睇中咗呢一個🤩除咗個樣好打卡able (有晒金箔片)之外 望到佢頂頂啲芒果🥭粒就知一定好甜🤣🤣第一口食落 好正呀~可以同時品嘗到椰香、芒果同麻糬三種唔同嘅味道😚 而且三者又係完美融合 無一樣影響或蓋住其他味道👏🏼麻糬部分軟綿綿 咬下去滑滑爽口 入口即溶😏到咗芒果一層 真係好甜 冇睇錯🤪 加左啲cream 唔甜既 食落反而好清新 唔膩😋我見佢其他細細件蛋糕都完全係泰式cake樣😍又有榴槤 椰子 同埋 芒果❤️下次可以買細細件試下🤗Asok Thai Cake 📍中環皇后大道中93號中環街市1樓121號舖#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #性價比餐廳#香港探店 #中環街市 #中環蛋糕店 #泰式甜品
爸爸今年生日想打破以往嘅傳統 唔買連鎖集團嘅生日蛋糕🎂
之前已經有留意過呢間小店嘅蛋糕🤣