2022-02-16
wako sake izakaya蒲燒鰻魚丼網銷安格斯牛扒定食價錢💲: $168/ $218好味程度😋: 3.4/5服務🍴: /環境🗾: 3.7/5 (foodcourt來講幾好)性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.4/5-唔知大家有冇係中環街市食過嘢呢?個人覺得嗰度選擇多,價錢喺中環來講都算合理,所以經過都會睇吓有咩食。有一次食左foodcourt的喇沙、叉燒飯同埋burger都唔錯,今次就試埋間日本野先😌-🆗-✅蒲燒鰻魚丼。呢個set最吸引我係包埋刺身三點、炸雞、沙律同埋麵豉湯。刺身有2片油甘魚,新鮮唔腥。2片算厚肉的帶子,同埋一隻蝦頭有膏的甜蝦😋 平時出去食呢到啲刺身都唔平‼️ 炸雞正常,粉漿有啲厚。主角鰻魚丼,用的係一般水準的鰻魚,帶細骨,食落都有小小泥味🤭 唔係好肥美,不過都大片同埋夠撈飯🤓 魚的泥味連埋鰻魚汁同珍珠米食就會被蓋過,好食D🤨 麵豉湯都夠濃。呢個價錢我會因為有刺身而叫😂-🆗-✅網燒安格斯牛扒定食。呢個似汁煮的牛扒,好薄🧐 不過肉質好腍,有牛味,食落帶啲肥膏油脂香😬 牛扒都有啲肥膏係頭尾,同埋有啲肥膏墊下底… 燒汁比較鹹,一定要送飯先搞得點🙈 牛扒份量都一定夠食晒
蒲燒鰻魚丼
網銷安格斯牛扒定食
價錢💲: $168/ $218
好味程度😋: 3.4/5
服務🍴: /
環境🗾: 3.7/5 (foodcourt來講幾好)
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.4/5
🆗-✅網燒安格斯牛扒定食。呢個似汁煮的牛扒,好薄🧐 不過肉質好腍,有牛味,食落帶啲肥膏油脂香😬 牛扒都有啲肥膏係頭尾,同埋有啲肥膏墊下底… 燒汁比較鹹,一定要送飯先搞得點🙈 牛扒份量都一定夠食晒成碗飯。
整體正常,如果去到中環街市想食啲定食,可以選擇呢間。有2款包刺身的性價比特別高😛
同區美食🍧: #piggyfoodiein中環