2022-08-09
近排多左過海食飯,發現中環真係一個好多美食嘅地方,尤其係樓上舖!往往係最容易被人忽略咗嘅🫢今次嚟到呢間「令酒場」,係Decree by T廚師發板嘅姊妹餐廳,而令酒場就係行居酒屋路線,提供串燒、定食等等嘅日式食品,價錢同質素都好親民㗎!。。🔘原條鰻魚燒御膳 | $188評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 原條燒鰻魚橫跨左成隻飯碗,淨係睇到賣相都已經夠晒吸引😍鰻魚肉質結實而彈牙,咬落口感十足!底下嘅日本珍珠米吸收左鰻魚汁嘅精華,食落勁香口美味,當日我將鰻魚面頭嘅紫菜撈埋飯一齊食,發現效果更加理想🤤口感同味道都得以提升。。。🔘海膽帆立貝丼 | $268評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 呢個丼飯真係十分豐富😍淨係帆立貝都有成十片,中間仲有一堆海膽,顏色配搭都已經睇到好想食!帆立貝每塊都鮮味十足,輕輕點少少wasabi同醬油已經好好食,海膽更加係鮮甜味美🫶🏼有一樣野都好重要,廚師加左日本醋入白飯,令到食落更加開胃🫢而且呢個午市套餐仲包兩支自選串燒㗎🍢我就揀左牛吞芯同大葱雞肉串,全部即叫即燒,熱辣辣好香好好味🫢。。🔻午市套餐包前菜、湯同飲品🔻餐廳會播住行走日本街頭嘅片段,感覺置身於日本🇯🇵🔻電梯大堂有點隱蔽,係地
原條鰻魚燒御膳
🔘原條鰻魚燒御膳 | $188
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
海膽帆立貝丼
🔘海膽帆立貝丼 | $268
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
。
🔻午市套餐包前菜、湯同飲品
🔻餐廳會播住行走日本街頭嘅片段,感覺置身於日本🇯🇵
🔻電梯大堂有點隱蔽,係地下coffee shop旁邊
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️