2015-12-19 1001 views
呢間舖印象最深就係個招牌,似卡通片電影海報,但佢個門口就唔算明顯,要上樓梯先見到!!舖面大概有二十幾個座位,算係寬敞舒適,但望多兩眼,一間中國麵食點解全部都係外國人員工咁特別,望望牆上既介紹,原來呢間舖係由一位四川姑娘同外藉丈夫開的,雖然員工都係外國人,英文唔好點餐都唔怕,餐牌有中英文,正常時段價錢算中上價位,但我係下午茶去,有幾個指定套餐可選都係$39, 我第一次黎梗係試下招牌擔擔麵啦同點左杯茉莉花茶,套餐可加大只需$4!亦可選辣度!落完單等左八分鐘左右,餐點到了,份量果然十足,賣相都唔係差,加左些小自家製既辣椒再拌勻,真心好食,麵既較硬適中,淡淡麻醬帶點微辣,又配搭非常,覺得油膩??茉莉花出場了,喝一口,油膩解了,茶應該係店主自己沖調的,唔同飲茶包隻味。係中上環番工既我絕對會回頭再幫襯
,喝一口,油膩解了
2015-12-18
$40 (Tea)
  • 成都擔擔麵