2024-10-14 490 views
🥳最近朋友幫我補祝生日🎂帶我黎到呢間儀式感滿滿嘅西餐廳食飯🥰今日餐廳仲岩岩推出一周年限定餐牌, $498/人就可以喺咁靚嘅地方品嚐到前菜、主菜及甜品,共5個course😳中意飲酒嘅話,加$188就可以享用埋 SOMMIELIER WINE PAIRING🥂✨🥖BREAD BASKET自家製竹炭Baguette, 非常香脆! 重口味D 嘅話可以配上法式牛油及蒜頭🧄✨🐟Hamachi & Salmon Ceviche柑橘汁配上新鮮油甘魚及三文魚,加埋紅菜頭、青瓜及墨西哥脆餅一齊食, 口感層次豐富! ✨🦐Nyc Classic Cocktail Prawns +$48大蝦口感彈牙, 整體味道開胃! ✨Pan Seared Foie Gras煎鵝肝配上無花果完全突出到煎鵝肝嘅油香,但同時又唔會覺得油膩!✨🦀Signature Crab Crepe +$88蟹肉絲卷入面有滿滿嘅蟹肉及三文魚子, 夠晒鮮味! ✨🍝Beef Cheek Cavatelli牛頰肉軟腍入味, 長通粉仲均勻吸收晒濃郁醬汁,好味! ✨🥩Usda Prime Ribeye五成熟嘅肉眼扒口感柔軟, 肉味夠出!✨🐟Wild Cat

✨🥖BREAD BASKET

✨🐟Hamachi & Salmon Ceviche

大蝦口感彈牙, 整體味道開胃!

✨Pan Seared Foie Gras

✨🦀Signature Crab Crepe +$88
蟹肉絲卷入面有滿滿嘅蟹肉及三文魚子, 夠晒鮮味!

✨🍝Beef Cheek Cavatelli
牛頰肉軟腍入味, 長通粉仲均勻吸收晒濃郁醬汁,好味!

✨🥩Usda Prime Ribeye
五成熟嘅肉眼扒口感柔軟, 肉味夠出!

✨🐟Wild Catch Chilean Seabass
智利鱸魚,肉質鮮嫩,煎得夠香,仲完全無骨tim! 呢款主菜仲有魷魚、蔬菜作伴碟, 夠豐富!

✨🧁NYC Dessert Platter
✨🍫New York cheesecake
黑櫻桃朱古力撻及芝士蛋糕都好好食, 兩者都唔會太甜! 提早預訂仲可以寫埋我個名,好驚喜🥰

🌟SOMMIELIER WINE PAIRING (加$188)
✨🍾AYALA BRUT N.V. 香檳
有大量又綿又密度高既氣泡,入口乾身清爽利落,聞起上黎帶有Grapefruit既柚香氣味!
✨🥃ESCUDO ROJO RESERVA CHARDONNAY 2022
來自智利嘅白酒, 帶有馥郁嘅果香
✨🍷MARQUES DE RISCAL DOCA 2019
來自西班牙嘅紅酒,散發著陣陣果香味, 餘韻較長,配搭紅肉一流!