2021-12-07
中環高級餐廳林立,想飲Cocktail可能都有好多選擇,但係講到高質小店,我一定會推介The Joy House🥃 佢哋除咗Cocktail夠晒特別之外,食物款式亦都選擇多,D staff幾靚仔😂特別欣賞佢哋既Concept ”即使這裡微小,但快樂無限”,雖然店舖唔大,但係各方面都真係做得好好,身為客人既我好Enjoy係度食飯既時候,睇得出佢哋對呢間舖頭好有熱誠,充滿正能量🧡 特別一讚既係佢哋嘅飲品同食物就夠晒特別👇🏻🍹You May Fun $128Gin + King Ginger + Pear Syrup + Fresh Passion Fruit + Grapefruit Juice🥭比較Fruity,偏甜味,易入口,好適合女仔飲 💃🏻 唔夠酸味都可以加話梅,飲落更加有酸酸甜甜嘅味道🥰🥃G Color Highball $128由兩款Whiskey,京都抹茶同Soda Water調配既Cocktail,Whiskey既味道偏向濃烈,帶有少少茶味,比較適合男仔飲😆🥗Parma Ham Mixed Salad $168推介⭐️ 佢哋個Salad用左西柚、西柚皮、蛋黃同蜜糖整個Sauc
🍹You May Fun $128
比較Fruity,偏甜味,易入口,好適合女仔飲 💃🏻
唔夠酸味都可以加話梅,飲落更加有酸酸甜甜嘅味道🥰
🥃G Color Highball $128
🥗Parma Ham Mixed Salad $168
推介⭐️ 佢哋個Salad用左西柚、西柚皮、蛋黃同蜜糖整個Sauce,配埋無花果、新鮮蔬菜同自家製蜜瓜啫喱一齊食,口味獨特同非常清新,好Fresh👍🏻 個Sauce真心好正,配沙律食甜甜地好好味😋
🍱May Fun Platter $118
微醺拼盤有魷魚圈、杏鮑菇同鳳尾蝦,加左少少檸檬海鹽令到個感覺無咁熱氣。炸得好酥脆,最鐘意個杏鮑菇,咬落去啲汁擠晒出嚟,好Juicy😙
🍖烤蘋果木西班牙黑毛豬鞍 $298
推介⭐ 黑毛豬鞍肉汁鮮嫩,肉質厚實。最特別係佢哋既醬汁係配上抹茶青蘋果醬🍏 估唔到食落真係有抹茶味,再加左青蘋果既味道。成個Combination 唔會話太濃稠,反而係好清新好特別,帶有淡淡既抹茶香,每一啖都滋味無窮🥰
🥩烤慢煮咖啡美國極佳級肉眼扒 $388
推介⭐ 呢個係食落難以忘懷嘅肉眼扒之一。肉眼扒用左慢煮黎烹製,個汁以紅酒味同咖啡味特製,咖啡味會濃少少,整體味道香濃。薯仔用咗月見汁,偏咸,但個味道好日式好特別,以後食薯仔都會想加月見汁😍
其實見佢哋既All Day Breakfast 都好吸引,下次會想再黎食❤️