2023-07-07
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 今次要同大家分享嘅就係位於中環威靈頓街198號The Wellington UG樓嘅Whey。佢哋提供一個精緻嘅Tasting Menu,讓我嘗試到幾款特色菜式,都令人驚喜連連!🌼 黑果法式麵包外皮香脆,內裏柔軟,加上特製醬料更顯美味。啖啖窩心嘅滋味,令人懷念起法國嘅浪漫。🌼 亞洲風味嘅咖哩laksa麵呢道菜嘅麵條柔滑,咖哩濃郁香辣,同時配上新鮮魷魚同鮑魚,口感豐富且味道層次分明。每一口都令人回味無窮。🌼 鯖魚鯖魚肉質鮮嫩。搭配上青碗豆同本地草莓乳清醬,味道清新獨特,令人眼前一亮。朋友,你哋一定要試下呢道菜!相信我,一定唔會後悔。如果出新menu嘅話下次都會想再試下其他 👍🏻 ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Whey📍中環威靈頓街198號The Wellington UG樓
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
🌼 黑果法式麵包