2019-10-06 2549 views
自從WE GO MALL 依度開左之後,附近嘅街坊就多左個就近飲茶食野買野的地方。商場入面只有一間酒樓,唔係平常稻香富臨果D,又係比較少見比較中檔的名都。佢地開張之後,見住佢地由無咩人,到而家閒日飲茶都有固定熟客,六日直頭要等位添!話明係走中檔,除左價錢係稍稍貴一點之外,最重要係佢地食物的質素真係一食之下係唔同D。味精少/冇,用料靚,老實,手勢傳統唔花巧但反而比較健康,唔會過份多油重味,所以都幾岩中產人士同老一輩客人的味道。應該係話,因為佢用料扎實,份量足,所以計返其實比其他話平話多優惠的酒樓仲抵。我地食左幾次之後,都當左依度係飯堂。午市飲茶,平時係即蒸的,假日就係推車仔。點心的心水有蝦餃燒賣,粉粿,雞扎都唔錯,仲有蒸飯/豉油皇炒腸粉都唔錯。晚飯時間的例湯同小菜都食得過。

$80 (Lunch)
  • 雞扎