2022-09-24
中秋節已經同長老們食完飯,今日就搵咗間特別啲嘅餐廳同老虎🐯撐下枱腳之前上網睇到呢一間摩洛哥裝修風格嘅餐廳,有好多特色嘅打卡位,一於趁節日嚟食個飯影吓相呢度都用咗幾多空間去做一啲特別嘅裝修,例如有水池、小小沙漠、戶外特色餐桌等等,入到去真係有小小好似去咗另外一個空間咁,都係一個幾好影相打卡嘅地方食物方面就係一般正常嘅西餐廳,我哋叫咗:<火焰白酒煮青口>白酒煮青口都食得多,呢個青口侍應上餐時會即場點火,慢慢會聞到一啲燒海鮮嘅香味,非常吸引,而且個汁有小小辣,非常野味<避風塘雞翼>都幾搞笑,食西餐有港式嘅避風塘食物,食落係ok的,不過就略嫌蒜香味唔係好出,同一般炸雞翼差不多<意式蕃茄松露牛肝菌雲吞扁意粉>有4大塊意式雲吞,雲吞下面有意粉。個蕃茄汁香濃,同松露味配搭得幾好,再加埋雲吞入邊啲牛肝菌令個口感好rich,唔錯唔錯整體而言食物質素唔錯,但價錢略為偏貴。不過見到餐廳咁多咁有心思打造同埋打理嘅打卡位,偶然來食嘢影相都唔錯啊
食物方面就係一般正常嘅西餐廳,我哋叫咗:
<火焰白酒煮青口>
<避風塘雞翼>