2021-09-23
中秋節翼日假期,由於中秋晚吃了餐麻麻地的到會,決定今晚吃返餐我們這一家最喜歡的火鍋,上網揾下揾下就找到這食市,訂座六點,准時入座。任食任飲無限時海鮮火鍋放題,我們選了肉蟹海鮮盆$258一位加一收費。飲品有兩款自家煲的雪梨紀子南北杏,微甜,好合我口味,因為好味,長期缺貨。另一款是薏米水,好旱的味道,無人取,咁難飲不如唔好煲衣款,浪費爐火。還有多款韓國飲品,普通汽水及兩款啤酒。坐底好快來了刺身拼盆和雞煲。刺身5款。最特別是有汁煮鮑魚,咸淡肉質也剛好,加上涷凍地,非常好味。帶子、三文魚、吞拿魚和甜蝦都新鮮,略凍了一點,但味道不錯,在酒樓吃魚生,這碟屬高分之選。雞煲已設定為小辣,實際是微辣,我唔吃得辣的細仔也吃到,雞唔算滑,但味道可以。我們選了皮蛋香茜湯底,奇怪地有胡椒味,不過對我們不大影響,無咩問題。重頭戲出場海鮮盆有七款海鲜1)肉蟹每人半隻,算大隻,厚肉,有膏。(2-3)魚有兩款,份量幾多,每人每款有2件或以上,龍躉和鱔片,魚肉新鮮好味。(4)帶子都算鮮甜。(5-6)聖子和蝦普普通通。(7)青口無味,其中一隻仲有沙。餐跟每位一隻的水餃皇,有隻有全隻好大size的蝦在入面,有隻全部豬肉,好唔
坐底好快來了刺身拼盆和雞煲。
重頭戲出場
海鮮盆有七款海鲜:
(1)肉蟹每人半隻,算大隻,厚肉,有膏。
(4)帶子都算鮮甜。
(5-6)聖子和蝦普普通通。
(7)青口無味,其中一隻仲有沙。
餐跟每位一隻的水餃皇,有隻有全隻好大size的蝦在入面,有隻全部豬肉,好唔好味看你好不好采。
餐跟的特級安格斯肥牛,等了好耐先到,一片一片被冰貼住,牛味好濃,不是人人喜歡。
任點食物有32款,蜆當天冇貨,牛肉豬肉丸餃蔬菜都有,但麵食只得韓國拉麵一款。肉類叫好耐先黎,仲要寫幾多未必來幾多,真要改善。推介蟹柳和蝦滑。午餐肉也不錯。
甜品放在飲品櫃內是糯米糍,微甜好味。
總括食物質量不錯。