2020-12-15 831 views
今日同男朋友黎到佢近期最愛既餐廳呢間餐廳係街到唔算顯眼,位置都唔多,但鐘意佢環境靜靜地,野食都很不錯,而且位置都算闊落。入到餐廳,老闆好熱情介紹左好多菜式,包括呢款生蠔,我地好好彩咁仲有3隻食,想叫多隻都冇,因為要預早預約。呢款生蠔應該係Gillardeau, 好新鮮同肥厚實肉,價錢合理食生蠔呢啲野,食完唔出事已經係大幸,當然餐廳清洗處理得好好,過兩日都冇事發生。叫左個南瓜湯,味道好濃旭,岩岩好前菜叫左兩款沙律,一款係黑椒香酥鴨腿欖紅桑梅油黑醋沙律黑椒牛舌串配華多夫沙律不得不說鴨腿好香好脆,肉好滑而且入味,係大家一致覺得好正既前菜。紅桑梅對我個人而言味道較甜,如果鐘意食甜野既你,就岩哂胃口。牛舌味道不過不失,相比鴨腿冇咁出色,但都不錯!華多夫沙律用薯仔整,兩份沙律食完都真係幾飽!主菜叫左香炒新鮮蜆仔配香菜蒜油意粉 大蝦黑松露忌廉炒意粉炒蜆意粉聞落好香,蒜油味好夠,夾埋蒜片一齊食好有口感,蜆肉都好新鮮,唔會太熟岩岩好,意粉冇整得過淋黑松露意粉個聞落反唔係太香黑松露味,加埋忌廉食有啲擠,但應該係本身自己都食到飽飽地。甜品叫左蘋果批梳乎厘蘋果批肉桂味好香,配埋蘋果肉酸酸甜甜,而批比較軟身,比
今日同男朋友黎到佢近期最愛既餐廳

叫左個南瓜湯,味道好濃旭,岩岩好

前菜叫左兩款沙律,一款係
黑椒香酥鴨腿欖紅桑梅油黑醋沙律

大蝦黑松露忌廉炒意粉

甜品叫左
蘋果批
梳乎厘

蘋果批肉桂味好香,配埋蘋果肉酸酸甜甜,而批比較軟身,比較岩我胃口!

梳乎厘食落一陣蛋白香味,幾挺身,質感好似食緊空氣咁~但個人而言覺得味道淡,如果可以加多啲雲呢拿油會可能好啲

睇得出餐廳對食物都有追求,而廚師廚藝都不錯!希望長做長有!有機會會再黎食
2020-12-05
$380 (Dinner)