1K
2019-03-06 53 views
又來到「民華餐廳」今次去柴灣分店踩場,嚟到茶餐廳必定會叫常餐,一般常餐都會係快、靚、正,佢哋都一樣咁快,order後5分鐘即上檯。今次常餐叫咗一個鮮茄牛肉通粉,配餐肉炒蛋,烘牛油多士。味道方面鮮茄牛肉通粉,湯底都夠番茄味,唔會太酸,牛肉鬆化,通粉都ok合格,份量剛好。至於餐肉同炒蛋都不過不失,正正常常,烘牛油多士都夠外脆內軟,很好,常餐永遠冇得輸。叫埋杯特飲“熱柚子蜜”,柚子味香濃,飲後好順喉。朋友喜歡食糯米雞,味道很好,又夠熱。因為一般茶餐廳比較少有中式點心,係民華茶餐廳就有,而且點心同蒸飯都好出色。西多士係香港人最愛,我哋都唔例外,order咗一份西多士當甜品,西多外脆內軟,味道香甜,好味。

今次常餐叫咗一個鮮茄牛肉通粉,配餐肉炒蛋,烘牛油多士。

叫埋杯特飲“熱柚子蜜”,柚子味香濃,飲後好順喉。