2020-10-16
🐖叉燒滑蛋飯🍳 $48 (8.5/10)⠀甜豉油係成碗飯嘅靈魂😈,所以我哋叫左多汁!⠀食落蛋幾嫩~同甜豉油好夾🤪⠀同埋我地好好彩,叉燒都算爽脆有肥膏,肥瘦相間,入口索索聲🤩。⠀雖然簡單但好好味😋!⠀⠀🐮滑牛通粉常餐🍞 $46 (7.5/10)⠀通粉煮得偏淋身,湯底係豬骨湯,應該係真材實料冇味精🐖🐖。⠀牛肉醃過調味都唔會好重,而且冇鬆肉粉,食到肉味之餘都幾有咬口👄👄。⠀炒蛋就咁睇表面比較乾,但食落都幾滑💛。⠀整體味道偏淡,份量適中唔會太飽,配埋杯咖啡,係朝早醒神之選!🌤🌤🌤⠀⠀🥤凍港式奶茶 +$4 少冰少甜 (9/10) ⠀茶同奶味都好balance🥰。少甜甜度啱啱好,飲到茶香奶滑的感覺,幾好飲👅⠀⠀☕️熱鮮奶咖啡 +$8 (8/10)⠀用公雞碗好有特色好特別,再有埋拉花🌷,加晒分😝。飲落咖啡苦味幾出同鮮奶幾融合,唔會兩者互搶,唔錯💛。⠀⠀總結:鋪頭位置係小巷入面,如果大家去要認住街市對住嘅巷仔~整體都唔錯,有機會想試埋佢嘅all day breakfast 🤓。⠀
🐖叉燒滑蛋飯🍳 $48 (8.5/10)⠀
甜豉油係成碗飯嘅靈魂😈,所以我哋叫左多汁!⠀
食落蛋幾嫩~同甜豉油好夾🤪⠀
雖然簡單但好好味😋!⠀
🐮滑牛通粉常餐🍞 $46 (7.5/10)⠀
通粉煮得偏淋身,湯底係豬骨湯,應該係真材實料冇味精🐖🐖。⠀
炒蛋就咁睇表面比較乾,但食落都幾滑💛。⠀
🥤凍港式奶茶 +$4 少冰少甜 (9/10) ⠀
☕️熱鮮奶咖啡 +$8 (8/10)⠀