2022-08-30 22 views
喺旺角打完波喺IG 見到人地介紹呢間新開嘅餐廳好似唔錯就黎試下✨L 四道菜 $258海鮮磨菇湯幾足料 有成隻蝦喺入邊 都算幾爽幾甜 仲有好多菇 令到成個湯好甜招牌卡邦尼雲吞一切開入面有流心嘅蛋黃 食落仲有羊奶芝士好香🤤 仲有兩塊芝士曲奇都好鬆脆 好好食😋脆鱗甘鯛炸到個皮好脆卜卜 有淡淡嘅魚肉香 配埋黑松露都好夾😆小食同雪糕會喺下面個餐介紹✨E 五道菜 $328三文魚他他外皮可能因為嘆左一陣先食所以冇咁脆 入面啲三文魚都新鮮好味 配埋牛油果醬+荔枝一齊食層次感更豐富🤤黑松露椰菜花湯比較稠身同濃味 有五種嘅野菌 好香黑松露味👍 西班牙半熟紅蝦飯 呢個好好食😋😋 蝦有膏食落好香 配搭埋有蕃茄汁嘅飯好夾 👍👍 飯嘅調味同質感都做得好好蔗香煙燻乳鴿(蟠桃果汁)煙燻得好好味好香 肉好嫩滑 👍👍 不過就覺得層皮有啲厚有啲漏🙈🙈 如果可以燒脆少少就好 同埋呢個會有啲生 侍應話係正常嘅 如果食唔到生野嘅就唔好叫呢個啦小食(兩款)係伊比利亞羊肉同埋白酒煮蜆 伊比利亞羊肉唔算好蘇唔係好重羊味 同炸腐竹一齊食呢個配搭幾特別不過都幾好食 白酒煮蜆食得出蜆肉新鮮肥美 👍鹹蛋黃焦糖雪糕嘅咸蛋黃味比較突出 焦糖味反而

✨L 四道菜 $258

小食同雪糕會喺下面個餐介紹

✨E 五道菜 $328

黑松露椰菜花湯比較稠身同濃味 有五種嘅野菌 好香黑松露味👍

西班牙半熟紅蝦飯

鹹蛋黃焦糖雪糕嘅咸蛋黃味比較突出 焦糖味反而略為遜色啲 食到雲呢拿味多啲 不過都好食嘅👍

🍻茉莉花 $68
有淡淡嘅茉莉花香味 唔會太重酒味我覺得啱女仔飲

🍻閃耀 $68
比較重麥味同埋有啲咖啡味咁 都唔錯

總括嚟講味道好好 我地飲左啤酒就覺得份量都算合適 服務都好好 侍應好有禮物 不過前菜同湯上得有啲急 一次過上晒黎張枱又細又唔夠位擺又食唔切會嘆凍左 環境方面因為當晚得四枱客所以一啲都唔逼唔嘈好舒適

味道❤️❤️❤️❤️
抵食❤️❤️❤️💔