2021-12-22
Lunch 同同事走遠少少食飯,黎到唔洗等位就入得。入到去發覺間餐廳都幾大,空間感夠,枱同枱都有足夠距離,感覺舒服。我地一人叫一個定食,我就叫左yuyu 雜錦魚生丼,跟餐有沙律同味噌湯,同事叫左魚生壽司5 件+ 牛肉蕎麥麵。上菜速度都快,5分鐘多啲就上前菜。Yuyu 什錦魚生丼先講我嘅魚生丼,都幾足料,乜都有,帶子、三文魚、吞拿魚、油甘魚、甜蝦、三文魚籽,仲有啲青瓜粒。刺身新鮮,值得一提,三文魚、吞拿魚、油甘魚都食唔到筋,有時出面食刺身食到有筋會幾尼hea,一係咬唔到要吐番出黎,一係就照吞落肚…壽司+蕎麥麵至於同事叫嘅魚生壽司配蕎麥麵,睇落去啲壽司細件… 目測只係比爭鮮果啲大小小,賣相唔吸引,蕎麥麵不過不失,一樣跟沙律同味噌湯。整體黎講,呢間日本餐廳食物不過不失,價錢稍貴,冇咩驚喜,食過翻尋味指數2 粒星
Yuyu 什錦魚生丼
壽司+蕎麥麵