2020-05-19
深水埗係美食天堂我諗好多人都會贊同,不過同一時間會唔會有啲鋪頭食店嘅味道係被高估呢?我相信大有人在,唔係話佢唔好食,只不過係唔值咁好食,以下就係其中一個例子。呢間舖頭出名食豬油渣麵,雖然佢唔使好似隔離嗰間車仔麵店咁樣成日要排長龍,不過間中都要等位。入到去坐低梗係叫豬油渣麵啦,佢呢隻豬油渣呢間舖頭出名食豬油渣麵,雖然佢唔使好似隔離嗰間車仔麵店咁樣成日要排長龍,不過間中都要等位。入到去坐低梗係叫豬油渣麵啦,佢呢隻豬油渣都好煙韌,清水湯底加少少油同味精再加埋蔥花,就係細細個食到嘅豬油渣麵嘅味道,另外佢用返傳統嘅麵條,我個人覺得呢種面先至最襯豬油渣。總括來講我覺得佢好食,只係唔值得排隊,同埋冇網上被吹噓到咁犀利咁好味。如就係細細個食到嘅豬油渣麵嘅味道,另外佢用返傳統嘅麵條,我個人覺得呢種面先至最襯豬油渣。總括來講我覺得佢好食,只係唔值得排隊,同埋冇網上被吹噓到咁犀利咁好味。如果咁岩行過又唔使排隊都真係值得試吓。