2017-07-16 447 views
食完貴價唔太飽法國菜,又多左個藉口食甜品!今次黎到搬左鋪位既松記,上年仲係同一條街街尾,依家搬近大街,人流多左好多(本身都夠多),好彩黎得尚早,好快有位坐。綠豆芋圓仙草凍($30):D綠豆蓉有D不美觀....一pat pat咁見到有少少嚇親,不過,味道係OK架,唔會太甜,D綠豆沙又有少少陳皮味,芋圓就唔係好夠味,可能木薯粉落太多!紫薯芋圓紫米露($36):港女最愛之一既紫薯,仲有我愛既芋圓,梗係要試試。同上。芋圓唔太有味,雖煙韌但得個咬口,好彩個紫薯蓉好香甜, 同D紫米一齊好好食,紫米又唔會太稀(有D店真係稀到... 真係糖「水」黎),overall好味過綠豆果款。另外,食神無啦啦照料下突然收到佢地送既糖不甩2粒,但人地枱無架(殊~),睇你地好唔好彩啦xD糖不甩出乎意料好好味!湯圓係無餡的,但食得出加左蕃薯同薑汁,點埋D黑糖同花生碎,熱熱地食好香甜軟糯,好味啊!!下次要叫一份黎食!
綠豆芋圓仙草凍

紫薯芋圓紫米露

糖不甩(送)
2017-06-29
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$33 (Last Night Supper)
紫薯芋圓紫米露
糖不甩(送)