2019-04-04
友人提意到莊館晚飯,食之前去BAR飲住等,叫完酒之後有三款特色小食選擇,唔係普通花生薯片,幾好。之前黎過飲茶,覺份份量細啲,所以叫咗好多嘢。服務其實都算細心的, 有一些SERVE都好有耐心介紹佢啲招牌菜,仲會同你講吓笑,幾好。不過唔係每一位SERVER都係咁,所以都係要睇運氣,好似我哋上下半晚就有唔同人SERVE, 感覺分別頗大的。環境都算有格調,將好多不同的ELEMENT放咗入去,不過男女洗手間的指示就可以清晰點,否則好易入錯去。食物,於西式中餐來說是不錯的,個人覺得好食過MOTT32。當然有些FUSION搭配和口味是怪怪的,如甜品冰糖葫蘆。最好食係PORK CHAR SIU, 微溫軟熟,有肉汁又有蜜味;臘鴨片賣相一流,係燈影牛肉變奏,味道亦好。竹炭豆腐微咸,外有鬆化脆皮,裡面軟滑,都好。其他就合格除了冰糖葫蘆。
之前黎過飲茶,覺份份量細啲,所以叫咗好多嘢。
Deep Fried Bean Curd.
Dried Duck Meat
Fish Maw and pomelo skin in lobster bisque
Stir fried spotted garoupa
Chinese lettuce in hot stone pot with shrimp paste
冰糖葫蘆
Pork Char Siu