露面手工拌麵料理

Biang Biang Noodles
2022-07-25 92 views
久仰大名好耐,今日去書展之前終於可以去露面試吓,大概1:00左右去到,等咗五分鐘就入得去。裏面嘅枱比較密密麻麻,不過環境都好企理乾淨。我哋兩個人叫咗一個$88麵餐,一個餃子$36仲有一碗嫩雞白布湯闊面$68。麵餐有油潑辣子魯肉BiangBiang面,加個前菜麻辣木耳,加一杯冬瓜龍眼茶+$6。等咗幾分鐘魯肉面已經到咗,魯肉同我哋平時食開有啲唔同,依度切得好大粒,冬菇都係,比較有口感,個汁亦都好濃稠,而且啲麵質都係粗身啲。所以其實好快就飽🤣我就覺得鹹咗少少,前菜木耳反而幾好,加咗檸檬🍋,感覺好Fresh,又冇咁麻👍🏻嗰個餃子就比較失望,好普通,而且個皮好厚,好彩有正既辣椒油一齊食。另外朋友嗰碗雞白湯闊面都中規中矩,唔覺得好驚喜但係唔錯,啲雞比較細粒,碎,但係湯底補救,夠熱夠濃味。整體來講,都係普普通通,下次可能試吓蟹黃麵會有驚喜。

整體來講,都係普普通通,下次可能試吓蟹黃麵會有驚喜。
  • 嫩雞白布湯闊麵
  • 麻辣雲耳