2024-05-12
餐廳牆身好多霓虹燈,挺有特色!而且一直播住熟悉既台灣歌👀 周杰倫 王心凌 蘇打綠 蔡依林 林俊傑,一路食一路哼歌🤭 餐牌望到有二人餐幾抵食,一於呢個啦~ 唔洗左擇右擇諗到頭都爆🤣 主食x2小食x1飲品x2<主食>1️⃣滷味台灣至尊估唔到份量仲咁足,有雞翼 黑輪條 凍豆腐 大豆皮 鵪鶉蛋 通菜,全部都係平時自選都會擇嘅配料。雞翼滷得入味,入口肉質依然嫰滑,通菜同冬粉索汁特別勁,好正!2️⃣蜂巢牛肚拌手工烏龍面 用香菇滷肉醬拌匀 ,烏龍面食落口感似烏冬 ,質地軟腍。 蜂巢牛肚另上, 份量比預期多 ,腍身又入味 附送帶微辣木耳同半隻滷水蛋。開頭望落以為得一個餸唔夠但大家兩碗share餸係超飽架!<小食> 額外加錢要蔥抓蛋餅,外皮煎到好香好酥軟,內餡填滿芋泥、芝士、肉鬆,口感同味道好融合,食落完全唔會覺得乾爭爭,好食!<飲品>1️⃣蜂蜜荔枝紅茶 叫左少冰少甜,味道蠻清甜, 挺適合食飽後消消滯 2️⃣台味奶茶+珍珠 奶味重但不失茶香味
主食x2
2️⃣蜂巢牛肚拌手工烏龍面
<小食>
<飲品>
1️⃣蜂蜜荔枝紅茶
叫左少冰少甜,味道蠻清甜, 挺適合食飽後消消滯
2️⃣台味奶茶+珍珠
奶味重但不失茶香味