2021-04-28 269 views
放假梗係要去食好啲啦!星期日就去左嵐橋食餐好。餐廳提供刺身、壽司、串燒、炸物、煮物,完全可以滿足到我。螢光魷魚沖漬$48先嚟個餐前小食,螢光魷魚好可愛,細細隻脹卜卜,漬物嚟嘅,魷魚已經煮熟左,肉質軟軟的。唐揚小池魚$48呢個小食好啱用嚟餸酒,薄薄的炸漿包住小池魚炸得金黃香脆,連骨都食埋,灑上檸檬汁,點上蛋黃醬,好香口。刺身左口魚10片 $118:切得博博的,半透明狀,食落肉質好似帶點膠質,點上柚子日本豉油,幾鮮美。沙甸魚$260: 呢條沙甸魚食法係做成類似他他沙律,沙甸魚小粒軟滑,用香蔥、炸蒜絲同埋特製醬汁調味,食嘅時候用紫菜包住食,味道幾豐富。金線鯛2切 $68: 呢個係非常厚切,經過火炙,魚油脂香更為突出,火炙嘅獨特香味,加上魚本身嘅鮮味,好正。鮮八爪魚壽司$28/件平時食熟嘅八爪魚壽司多,今次就食鮮八爪魚,軟滑得嚟又帶點爽身。蔥花拖羅魚蓉軍艦壽司$48/件滿滿嘅拖羅魚蓉,肥美冇筋,加上香蔥,配上紫菜,冇得輸。牛小排青蔥卷$48/串外面嘅牛肉燒得焦香,裏面一大紥青蔥,咬落去青蔥好多汁,好香,蔥控不能錯過。鮑魚雞翼$78/串呢個配搭幾特別,通常都係食明太子釀雞翼。燒雞翼已經起骨,雞皮
放假梗係要去食好啲啦!星期日就去左嵐橋食餐好。餐廳提供刺身壽司、串燒、炸物、煮物,完全可以滿足到我。

螢光魷魚沖漬$48

唐揚小池魚$48

刺身

鮮八爪魚壽司$28/件

蔥花拖羅魚蓉軍艦壽司$48/件
滿滿嘅拖羅魚蓉,肥美冇筋,加上香蔥,配上紫菜,冇得輸。

牛小排青蔥卷$48/串

鮑魚雞翼$78/串
呢個配搭幾特別,通常都係食明太子釀雞翼。燒雞翼已經起骨,雞皮係重點,燒得香口,雞肉Juicy,最裏面的磯燒鮑魚爽滑。

田樂燒豆腐$28/串
呢個驟眼看好似臭豆腐,豆腐外皮燒得香脆,好似炸臭豆腐外層嘅質感,但係咬開就唔同,呢個係非常嫩滑嘅豆腐,配上日式甜甜麵豉醬,簡單好味。

雜錦天婦羅湯烏冬$138
天婦羅有兩隻蝦、一件魚,一件南瓜片、一件番薯片,好豐富,香脆可口,怕熱氣仲可以浸湯烏冬一齊食。烏冬湯底清甜,我哋冇特別加錢轉稻庭烏冬都好煙韌。
Type of Meal
Dinner