2022-05-25 78 views
今日約咗朋友去紅磡食下午茶位於紅磡嘅紅蔥頭下午茶餐非常抵食, 40幾蚊有嘢食有嘢飲, 非常親民<烤雞肉羅宋湯螺絲粉>羅宋湯好濃郁, 啖啖酸酸鹹鹹嘅蕃茄味螺絲粉煮到啱啱好, 配搭羅宋湯非常好食烤雞肉份量多啖啖肉, 食完好飽肚<鮮茄豬扒炒烏冬>呢份主食非常特別, 蕃茄醬汁偏甜, 混合烏冬同豬扒, 味道竟然唔錯<豬扒配牛油酥皮吐司>唔鍾意食飯麵嘅朋友可以試一試豬扒配牛油酥皮吐司吐司用牛油輕輕煎過, 口感酥脆, 裏面夾咗好多生菜、蕃茄同豬扒, 均衡營養<瘋薯>難得大家一齊食下午茶, 當然有帶返啲小食開心share瘋薯有得揀肉醬或者檸檬沙律醬, 我哋就揀咗比較清新嘅檸檬沙律醬薯條雖然冇乜特別調味, 但食落淡淡薯仔肉, 真材實料<凍咖啡>最後仲飲咗杯凍咖啡, 雖然嗌咗少甜少冰, 但依然覺得有些少太甜
今日約咗朋友去紅磡食下午茶
<烤雞肉羅宋湯螺絲粉>
羅宋湯好濃郁, 啖啖酸酸鹹鹹嘅蕃茄味
螺絲粉煮到啱啱好, 配搭羅宋湯非常好食
烤雞肉份量多啖啖肉, 食完好飽肚
<鮮茄豬扒炒烏冬>
<豬扒配牛油酥皮吐司>
唔鍾意食飯麵嘅朋友可以試一試豬扒配牛油酥皮吐司
<瘋薯>
難得大家一齊食下午茶, 當然有帶返啲小食開心share
薯條雖然冇乜特別調味, 但食落淡淡薯仔肉, 真材實料
<凍咖啡>
  • 烤雞肉羅宋湯螺絲粉