2019-10-27
💛近期梗係去掃黃啦,今日介紹一間尖沙咀嘅串燒店,連個名都串過人,佢就係串酒里🤣🤣,不過香港人嘅理念係串唔走嘅,梗係要懲罰下佢啦😉一入店已經見到好多非常本土嘅裝飾,而重點梗係佢嘅啤酒啦😂😂(一入門口就見到成排 「吊」(為免被ban, 原字請睇圖😆) 好難唔吸睛XDD,上面仲有777,實在太正🤫)🤭留意返港產粗口手工啤有齊哂「吊」「9」「L」「7」「西」,代表唔同味道(為免被ban, 原字請睇圖😆),想集齊一套就要約一班人黎啦,我地兩個就叫左「7」過下癮😆😆黎到食物,選擇真係唔少,不過重點一提係燒牛舌同燒鰻魚都真係好正,牛舌厚切夠哂咬口,仲要燒到岩岩好非常彈牙,調味適中,真心推介👍🏻👍🏻鰻魚蒲燒汁味道突出,份量仲要大大條,肉質鮮嫩夠哂新鮮,一定要試😍😍🍆另外佢地嘅燒茄子蒜味十足,仲有日式木魚係面夠哂香。🐷豬仔脾就抵食夾大件,仲要惹味得黎肉質鬆軟,非常唔錯😋炸物方面,雞軟骨都好出色,炸到鬆脆味道又咸淡適中。不過真係太多選擇不能盡錄,由其係海鮮都有好多,不過我地兩個就真係食唔落啦🤣唯有下次再戰😎總括黎講串燒價錢合理味道唔錯,啤酒價錢略貴,但係包裝都值回票價,絕對係值得支持嘅本土小店💪🏻💪🏻