2024-04-29 164 views
計上個月同友人太安樓掃街,我哋心心眼東一間試,西一間試,發覺太安樓搵食真係一D都唔難,梗有一間啱食既。今日HAPPY FRIDAY放工,同友人又嚟行下太安樓,行行下發現新開既小食店“識食“。“識食“MENU又有燒烤物又有好多款自創口味窩夫,我哋諗到頭都爆,口痕但係都唔知食咩好……最後叫左泰式牛肉串,醬燒原隻魷魚,韓式拉絲魚肉棒棒腸,香煎牛肉肉餅。(1)泰式牛肉串: 好香牛味又唔會太乾,口感又唔會好韌; 再配埋沙嗲汁,味道香濃,完全唔辣,非常唔錯。(2)醬燒原隻魷魚: 燒得好惹味,魷魚爽口彈牙 ; 秘製醬汁,有海鮮既原味道,調味教得剛剛好,我自己就覺得如果加點辣就更完美了。一定會再食,推介!(3)韓式拉絲魚肉棒棒腸: 韓式拉芝魚肉棒棒, 入面有濃香嘅芝士🧀芝士控必試。(4)香煎牛肉肉餅: 肉餅餡軟滑,肉汁夠多,份量好都大件,$14好抵食。等店員燒物期間,都有人落單其他d燒物🤤亦見到有人叫窩夫🧇都好吸引🤩,最衰今次太飽。💪🏻下次要食: 醬燒原隻魷魚,泰式雞腎,宇治抹茶紅豆窩夫,哈哈,都諗定添😂值得一讃,鋪頭環境衛生👍🏻👍🏻

值得一讃,鋪頭環境衛生👍🏻👍🏻
TakeAway