今日跟朋友黎到銅鑼灣食串燒😋 餐廳外觀裝修充滿日本居酒屋風情,門口設有通風嘅高枱座,可邊坐觀街景,邊享用串燒,好chill 好正👍 餐廳入面牆身放滿經典嘅大枝酒瓶列,加上霓虹燈大招牌裝飾,氣氛極佳🤭 黎串燒屋梗係要食串燒食番夠本😋 餐廳選擇極多,豬、牛、羊、雞、海鮮全部都有👍 唔同部位唔同口味醬汁任君選擇🥰 當中海鮮更有多款時令海鮮提供🤤 今次我哋就試咗燒珍寶大元貝😍 元貝無改錯名,真係又大隻又肥美🤤 食落彈牙又鮮嫩,啖啖肉超級滿足😚 除咗串燒之外,餐廳仲有多款勁香嘅鍋物提供😍 我哋唔太食得辣🥴 就㨂咗經典必食嘅壽喜燒鍋🤭 鍋物會搭配明火爐一起送上,保證夠熱辣辣😋 作為主角嘅牛肉超大塊🥰 肥瘦啱啱好👍 食落軟腍又有嚼感,牛味好濃郁🤤 配埋甜甜地嘅壽喜燒汁,更添滋味😋 除咗牛肉,鍋內仲有多款吸味配料💁🏻‍♀️ 可以盡情品嘗甜美嘅壽喜燒汁💓 最後點少得🐧 最鐘意嘅甜品🤭 㨂咗兩款燒制甜品😋 燒菠蘿燒得外脆內爽,溫熱咁食令菠蘿嘅果甜更突出😚 好好味🫶 燒芝麻湯圓同樣外層香脆,內餡軟糯又煙韌,芝麻味好濃郁又唔會過甜👍👍👍 額外仲㨂咗個餐廳推薦嘅燒朱古力窩夫😋 窩夫嘅質感同平時食開嘅都幾唔同,食落

燒珍寶大元貝
燒豚肉腸拼盤、燒金菇肥牛卷、燒日本迷你甜薯
燒魷魚筒仔、燒蒙古羊肉
燒多春魚、日本雞骨肉腸

壽喜燒鍋
燒菠蘿

燒芝麻湯圓

燒朱古力窩夫
額外仲㨂咗個餐廳推薦嘅燒朱古力窩夫😋 窩夫嘅質感同平時食開嘅都幾唔同,食落軟綿中又富有彈性,都幾過癮🥴 中間夾著冰涼嘅朱古力雪糕,冰火交融嘅口感真係令人欲罷不能🤭
Type of Meal
Dinner