{食盡旺角之日式 — 令和居酒屋 }————————————————臨近年尾,最近有約唔同既朋友一齊出黎聚下傾下計,想氣氛食得輕鬆又可以chill住傾計既地方,就俾我搵到一個啦😆(其實係朋友食過覺得好食,就一齊encore左😂) 鋪頭環境都係經典嘅居酒屋形式,痴滿咗海報同有燈籠掛飾,食物選擇主要係串燒同鍋物等,當然仲有唔同酒類啦🥃🍻 🔸 日本燒鳥拼盤 $138 手羽,雞頸肉,雞肉,雞心, 雞皮,雞肝各一串,款款都燒得好好,完全唔會有好多燶邊,雞皮燒得夠脆,而雞心就係my favourite🐣但其實款款都好味👍 🔸 香箱蟹黃金粥 $148 天寒地凍除左想食串燒,我仲俾佢既蟹粥吸引左🦀,食番煲粥暖胃真係好舒服,香箱蟹我第一次聽,細細隻都幾多蟹子嫁wo!,而餐廳都好好俾埋食蟹工具,方便你食蟹腳d肉 🔸 清酒雜菌蠔鍋 $98 (打卡價) 呢個原價188嘅蠔鍋,只要上網打個卡就可以用勁抵價食到! 個鍋黎到既時候真係驚喜,佢同張圖一樣咁多蠔,咁大隻!😲 而清酒係另上,咁大家就可以根據個人喜好去調節個味道啦,d蠔食落新鮮,仲有唔同種類嘅蔬菜,感覺好健康! Overall comment: 呢間會係我
{食盡旺角之日式 — 令和居酒屋 }
————————————————

🔸 日本燒鳥拼盤 $138

🔸 香箱蟹黃金粥 $148

🔸 清酒雜菌蠔鍋 $98 (打卡價)

Overall comment:
呢間會係我想下次約朋友再食既一間鋪頭, 店員亦都服務有禮, 不過舖頭位置唔算多如果唔想等位最好就book定位啦!