2023-12-11 41 views
來到這家串燒店,一入門就被陣陣炭火香給吸引。度嘅裝潢簡單得嚟又唔失風味,幾有街邊地攤嘅Feel。港式嘅叫法好有趣,仲可以喺度學到兩句地道粤語。我揀咗幾串受歡迎嘅燒味:甜酸口嘅蜜汁豬頸肉、皮脆肉嫩嘅椒鹽鳳爪同埋味道濃郁嘅豉油王雞翼。嚟到呢啲,實在係好惹味!炭火嘅香氣同各種調料完美結合,啖啖肉香,口感又有層次,真係食指大動。每一串都炭燒得恰到好處,外皮微酥,內裏肉質多汁,滿足感爆燈!😋 更唔少得嗰碟香辣嘅豉油骨,夠哂Kick,辣得嚟唔會蓋過味道,夠晒刺激!完食之後,我只想用兩個字形容我嘅感受:正喇!下次還要再嚟試其他嘅燒味,一家人兜陣嚟,應該更加溫馨添!👨‍👩‍👧‍👦🔥🍢