2018-06-30 421 views
觀塘工業區越夜越熱閙,要搵食好容易,餐廳多,再加上選擇的種類夠多,想食乜都有,今次收工來到駱駝漆大廈搵食,呢度有好多cafe,各種中西餐廳,最後搵左間食串燒的餐廳,可以慢慢食同埋傾下計餐廳坐位都幾多,半開放式廚房,但餐廳內完全無油煙味,坐得好舒適燒韮菜,燒得啱啱好,韮菜無被燒乾,上面灑上孜然粉同辣椒粉,所以食落少少辣,十分惹味燒魚皮餃,外皮燒到脆卜卜,但咬落去中間仍然煙韌,估唔到平時用來打邊爐,變左燒烤都一樣咁好食,另外要左條辣肉腸,一樣外面脆,幾香口,食完感覺有啲似台式腸燒牛舌,厚切來燒,肉汁仍然豐富,再加上肉質好嫩滑,加上係我的至愛,好正鹽燒雞翼,味道有少少咸,加少少檸檬汁更加香口,同埋燒得啱啱好,雞翼中間熟透,完全睇到師傅燒烤功力出色燒大磨菇,成晚我最鍾意的燒物,磨菇中間釀滿芝士同埋煙肉碎,磨菇係燒到完全熟透,仍然多汁,配合埋煙肉芝士,變得非常夾的味道最後食左成晚肉,食番個燒菠蘿,可以用來平衡一下,燒過的菠蘿真係甜左啲,可以減輕一下油膩感最值得一讚係上菜的速度,每樣食物都係即叫即燒,食完一碟接著另一碟就到