2017-12-25
尖沙咀係尋覓美食既好地方,基本上好少伏。今日黎到棉登徑食日式串燒,好彩黎得早,所以冇訂位都safe😂。不過餐廳位置唔多,想保險啲既朋友都係訂定位先。🙈牆壁上面貼滿晒日本酒瓶嘅標籤,變咗做一個幾有特色既佈置。香葱牛肉卷 HKD$38一入口就食到甜甜既醬汁,一燒好就立即上菜,所以入口仲係熱辣辣。牛肉唔韌,一咬香葱既味道岀哂黎,超好食!鐘意食葱既人必食! 葱唔辣,可能係燒過,所以有甜甜既味道同香氣,好得!羊架 HKD$88羊肉唔膻,肉都好腍,唔會好難咬,嫌單調的話,仲可以加一旁既芥未,加埋都好夾。外面有少少焦,但入面仲係充滿肉汁。免治雞肉 HKD$48一睇個樣已經好得,醬汁仲係甜甜地嗰種,咬落口好鬆軟,再加埋蛋黃食,成個口感變得好creamy。露荀豬肉卷 HKD$32露荀爽脆,薄薄既豬肉包住,有肉汁,仲有少少油份。食落口,唔會老,少少咸味,仲有脆卜卜既露荀,fresh😋燒白鱔 HKD$58白鱔份量較少,不過以味道黎講,真心唔錯。外皮燒得好脆,調味都足,一咬落口,就感覺到魚肉既彈牙,白鱔一般都較膩,但可能燒既過程,岀咗啲油份,所以食落,唔會好肥。依間真係可以入日本串燒店既list,好得,下次會
不過餐廳位置唔多,想保險啲既朋友都係訂定位先。🙈
牆壁上面貼滿晒日本酒瓶嘅標籤,變咗做一個幾有特色既佈置。
香葱牛肉卷 HKD$38
羊架 HKD$88
免治雞肉 HKD$48
露荀豬肉卷 HKD$32
燒白鱔 HKD$58
依間真係可以入日本串燒店既list,好得,下次會再黎❤️!