2023-11-16 237 views
近年興生酮飲食. 所以盡量食蛋白質食物, 串燒是必然包括. 因為可以增加咀嚼感. 又可以選多幾款. 朋友仔亦有興趣試下生酮飲食. 今晚就去食串燒. 放工後, 去佐敦餐廳細細, 但簡潔. 餐牌上都有不少串燒款式. 自己第一件事選豬肉套餐. 因為愛吃而且有4串不同味道。 已經不錯.朋友仔愛吃雞. 先ORDER 2 份套餐. 睇下味道.豬同雞不會等太耐,好快豬肉串燒餐先要食有年榚的豬肉串燒豬有4款先食年榚。因為放太久會好硬,淡口年榚被豬肉既醬汁混合食。比較易入口, 又軟又熱。之後有蕃茄用豬肉包著。幾特別一雞肉串燒餐用免治無骨雞肉。食時方便。我愛有芝士在面。因為我係芝士控。見燒物不錯. 當然繼續叫吉列生蠔必食.生蠔不是特大隻但外脆內嫩有水份. 不會炸得太乾身或太油膩醬油白鱔, 可能近根位.比較難咬如果可以慢燒.加醬油再慢燒令肉味更入味.牛舌, 朋友比較愛吃.燒墨魚咀. 比想像好.因為好淋. 不會咬不開最好醬汁加濃少少.令整體美道升級燒扇貝. 夠大隻, 口感剛好. 不會太過火.加個油揚烏冬, 同果肉桃汁不要睇少串燒. 食落都幾 飽肚下次食串燒, 一定要加杯日.本清酒
朋友仔愛吃雞. 先ORDER 2 份套餐.
睇下味道.

豬同雞

不會等太耐,好快豬肉串燒餐

先要食有年榚的豬肉串燒

豬有4款先食年榚。因為放太久

會好硬,

淡口年榚被豬肉既醬汁混合食。比較易入口, 又軟又熱。

之後有蕃茄用豬肉包著。幾特別

見燒物不錯. 當然繼續叫

醬油白鱔,
可能近根位.比較難咬

如果可以慢燒.加醬油再慢燒

令肉味更入味.

牛舌, 朋友比較愛吃.
燒墨魚咀. 比想像好.
因為好淋. 不會咬不開

最好醬汁加濃少少.

令整體美道升級

燒扇貝. 夠大隻, 口感剛好. 不會太過火.

加個油揚烏冬, 同果肉桃汁
不要睇少串燒. 食落都幾 飽肚

下次食串燒, 一定要加杯日.本清酒
2023-11-07
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)