2014-05-16 727 views
剛係長洲食完差勁海鮮唔多甘心 ﹗返到上水要再食宵夜先得 ﹗幸運地唔洗等就有室內位坐呀 ﹗終於有機會試試串燒妹。望入廚房係即叫即燒?!無偷懶!聞到好香燒烤味,眼見熱騰騰新鮮?滑又多汁! 唔洗再食大埔串皇?隔夜、嗅肉、翻熱串燒,又?又硬喇!串燒妹都有麻辣麵同重慶酸辣粉供應,其實好早前已想黎試試,但次次行過都太多人喇。最方便就係自己劃飛啦 ﹗生蠔賣晒、墨魚咀賣晒、大扇貝剛賣晒 ﹗依家先十一點幾乍喎 ﹗好采早黎一步,出面好多 fans 等位呀,仲有好多外賣自取呀 ﹗重慶酸辣粉小辣,唔記得走蔥走芫茜走花生呀 ﹗無緊要,今次照食啦。肥哥哥侍應知我地第一次黎幫襯,建議我地試左小辣先,免得中辣頂唔順,其實我地好辣得架喎 ﹗無緊要,接受意見先試小辣。酸辣粉話咁快就到喇,飲啖湯先,酸度夠帶微辣,香氣撲鼻、味道濃郁。薯粉嚥韌彈牙又滑溜,口感一流 ﹗肉醬加上炸菜更添惹味,好食 ﹗在我黎講可以再辣?,下次試中辣 ﹗燒原條茄子,燒得好靚喎,夠濕潤唔會乾爭爭呀 ﹗大量蒜蓉豉油加蔥花,好鬼香口 ﹗質地乾棉多汁,好味 ﹗燒花竹蝦,蝦味濃,又鮮又彈又多汁,邊有得輸呀 ﹗燒鴨舌,依款就較為遜色左少少,燒得太?又乾爭爭咁,似食鴨舌乾。燒雞翼,不過不失啦 ﹗好多食肆都會將雞翼劏開快熟啲,但係肉汁會流失晒呢。味道雖然唔錯,而且都燒得皮脆肉嫩又香口,係太乾囉。燒牛肋骨串,但係我點睇都唔似喎,係咪睇錯單比左安格斯牛我呀?味道無咩特別,牛囉。燒雞髀菇,今晚唯一一串唔係肉 ﹗爽口多汗,濃厚鮮菌味,好好食 ﹗串燒點會咁好味架!唔掛得排晒長龍仲勁多外賣自取啦!重慶酸辣粉都好正 ﹗

重慶酸辣粉小辣
燒原條茄子
燒花竹蝦
燒雞髀菇
燒牛肋骨串
燒雞翼
2014-05-10
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$100 (Last Night Supper)
重慶酸辣粉小辣
燒原條茄子