2024-09-02
近近地係太和飲酒食串燒,就搵左呢間芝加哥串燒 。坐低見到佢地串燒紙就覺得選擇勁多,之後樣樣都想食,每樣都叫左啲😋先叫左杯Chicago Logo bear🍺好Fresh 好岩夏天飲,飲落好有果香味,好易入口,亦都好岩女士飲 。酒既面頭有一塊果乾,我覺得係無花果乾,所以有呢陣果香味 。佢地既酒,選擇好多,可以慢慢試 。星期一至五佢地都有唔同酒既買一送一添 。白鱔極推🐍白鱔厚切,燒到皮脆肉香,啲肉好爽脆,咬落帶份油香 。最重要係無骨,一條碎骨都冇,可以放心大大啖咬 😬乳豬 🐷乳豬件燒到皮脆肉香,係鹹香果種,出色在,件乳豬有一層油脂係中間,食落唔膩仲有份豬油香 ,送酒絕配👍🏻雞軟骨 🦴粒粒都卜卜脆,加埋檸檬汁既酸味味,清新香口,小編我地叫左一串串,其實可以叫一份,咁會食得過癮啲豬大腸平時鐘意食豬大腸既,可以試下呢個。豬腸既脂肪味都無被啲調味粉蓋過,鍾意食嘅人就知有幾正,連埋入面啲肥膏一野啪落口😆就是爽!鴨舌🪿一串有6條都幾抵食,每條都厚肉,有得咬下 。食落香口,食剩中間舊大骨,其他軟組織乜都食得,調味都岩岩好,又係好岩送酒雞皮包墨魚滑呢個食落既口感幾特別,先係外面雞皮燒到好脆好香口,肉裡就墨
先叫左杯Chicago Logo bear🍺
好Fresh 好岩夏天飲,飲落好有果香味,好易入口,亦都好岩女士飲 。酒既面頭有一塊果乾,我覺得係無花果乾,所以有呢陣果香味 。佢地既酒,選擇好多,可以慢慢試 。星期一至五佢地都有唔同酒既買一送一添 。 白鱔極推🐍
白鱔厚切,燒到皮脆肉香,啲肉好爽脆,咬落帶份油香 。最重要係無骨,一條碎骨都冇,可以放心大大啖咬 😬 乳豬 🐷
乳豬件燒到皮脆肉香,係鹹香果種,出色在,件乳豬有一層油脂係中間,食落唔膩仲有份豬油香 ,送酒絕配👍🏻 雞軟骨 🦴
粒粒都卜卜脆,加埋檸檬汁既酸味味,清新香口,小編我地叫左一串串,其實可以叫一份,咁會食得過癮啲 豬大腸
平時鐘意食豬大腸既,可以試下呢個。豬腸既脂肪味都無被啲調味粉蓋過,鍾意食嘅人就知有幾正,連埋入面啲肥膏一野啪落口😆就是爽! 鴨舌🪿
一串有6條都幾抵食,每條都厚肉,有得咬下 。食落香口,食剩中間舊大骨,其他軟組織乜都食得,調味都岩岩好,又係好岩送酒 雞皮包墨魚滑
呢個食落既口感幾特別,先係外面雞皮燒到好脆好香口,肉裡就墨魚滑好爽口彈牙,墨魚滑都真材實料,食到有啲墨魚粒 。呢個又係推薦👍🏻 牛肉包蘆筍
食咁多肉又係想食d 疏菜野,呢個啲蘆筍超爽脆鮮甜,夾埋啲牛肉嘅幼嫩,成個好口腔都好juicy. 牛舌心👅
首先調味剛剛好,牛舌好入味,好有咬口,越𡁻越香 。 黑松露帶子
帶子有3大粒,每粒都有一大堆黑松露醬,每粒咬落好juicy 同爽口,其次就係濃濃既黑松露香味😋 孜然羊腩串🐑
一上台已經有香香的差肉咩,食落都一樣羊味香濃,唔好睇佢細細粒,威力強大,食完一串,食隻羊都係你個口😆羊肉肉質都幼嫩香口
芝加哥串燒酒場(太和中心)
📍大埔太和路15號太和中心地下37號
#hkfoodie #foodiehk #foodie #hkfoodstagram #hkfoodblogger #food #foodstagram #foodblogger #instafoodie #foodporn #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #香港好去處 #假日好去處 #搵食好去處 #大埔#太和搵食 #太和美食 #串燒 #大埔搵食 #飲野好去處