2024-01-28 836 views
行過油麻地,我又點可以錯過呢間人氣熱爆嘅串燒攤檔!今次試咗幾款佢哋家嘅經典小食,講真,味道絕對唔輸某啲高檔餐廳🌟!燒雞肶外皮燒得脆卜卜,入口即溶嘅鮮嫩肉汁令人一啖再一啖。雞全翼香滑得嚟又保持咗脆口嘅質感,啖啖肉實在太過癮!中翼部分稍嫌少肉啲,但呢個價錢,我覺得真係揩嘅幾抵。燒羊肉味道剛好,肉質鬆軟得黎又唔會太腥,港人使味口啱晒。重點來到,隔離檔嗰隻秋刀魚欖到我啲口水咽唔停!燒得皮脆肉嫩,唔似好多地方雪藏過嘅魚咁又乾又硬。蘸嗰陣嘅醬汁,微嗲鹹香,正到爆炸🤤!加埋上次食個燒豆腐,唔講唔知,加咗秘製醬汁嘅豆腐原來可以咁夾!唔使擔心食多咗𠹌熱,因為對面即搾果汁專家等緊你。一杯清新自家搾嘅果汁,真係為整個美食體驗畫上完美嘅句號。食完今晚,唉,甘心啦!飲食其實就係咁簡單,肚滿心滿個滿陀陀😋!要揾香港味,不如黎條街試試!