2023-08-24 24 views
☆ 炭火地雞銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓✦ 雞雞翼雞腳筋雞皮雞腎椎茸免治雞肉雞腿雞柳先講下雞啦,我覺得除左雞翼比較普通之外,其他都要唔錯,雞腳筋食落好有口感,但又無雞軟骨咁硬,雞皮脆卜卜,雞腎燒得好靚仔又粒粒差唔多大,椎茸免治雞肉必叫!雞腿皮脆肉嫩要食,而雞柳就包住芝士食落多陣咸香味。✦ 牛鹽燒牛舌芯鹽燒牛小排鹽燒A4和牛三角腩偏心牛舌芯嘅我呼籲大家一定要叫!牛小排就牛味濃d,A4和牛三角腩就油脂感豐富d。✦ 海鮮海老卷炭燒白鱔黑松露帶子燒海老幾大隻,不過包住左紫蘇葉我一般,白鱔食落彈牙,黑松露帶子燒幾鮮味。✦ 其他麻薯卷幾得意,食落好Q彈,出面就少少脆脆咁。✦ 薯仔沙律正常發揮,不過隻溏心蛋太入味,咸左少少XD✦ 味淋魚乾居酒屋必叫小吃,100分!✦ 雞肝醬多士多士脆卜卜,雞肝醬味道剛好,唔會太濃味。✦ 生啤食串燒緊係要飲啤酒,仲要買一送一,無可能唔叫!

☆ 炭火地雞

炭燒白鱔
黑松露帶子燒

✦ 其他
麻薯卷
幾得意,食落好Q彈,出面就少少脆脆咁。

✦ 薯仔沙律
正常發揮,不過隻溏心蛋太入味,咸左少少XD

✦ 味淋魚乾
居酒屋必叫小吃,100分!

✦ 雞肝醬多士
多士脆卜卜,雞肝醬味道剛好,唔會太濃味。

✦ 生啤
食串燒緊係要飲啤酒,仲要買一送一,無可能唔叫!