2023-11-10 233 views
同好朋友慶祝生日,一定要有儀式感💗❤️ 搵左間靚餐廳, 食我朋友最愛嘅西餐。THE SOCIALHOUSE 位於大坑,自成一角,好多客人都專程前往。昨晚是平日,都幾乎滿座,好受歡迎。😍飲杯cocktail Negroni輕鬆下🥃🍅餐包係蕃茄乾麵包,好好食,熱辣辣,非常鬆軟,看得出餐廳每道菜的誠意。🥭芒果柚子沙律芒果粒配柚子,還有青瓜粒,配脆火腿,層次豐富,配搭一流。🍅刀貝蜆蕃茄湯刀貝蜆大隻又肥美飽滿,我的最愛,番茄湯充滿鮮味。🐟蕃茄焗馬友馬友超嫩滑,店員會幫手起骨👍魚周圍鋪滿番茄,番茄吸曬魚的鮮甜味道,一定要食埋。🍎蘋果拿破崙朋友之前已經好想試這個甜品,一見到非常開心,仲有得寫生日快樂👍 味道一啲都唔漏,蘋果好清新。

飲杯cocktail Negroni輕鬆下🥃

🥭芒果柚子沙律

芒果粒配柚子,還有青瓜粒,配脆火腿,層次豐富,配搭一流。

🍅刀貝蜆蕃茄湯

刀貝蜆大隻又肥美飽滿,我的最愛,番茄湯充滿鮮味。

🐟蕃茄焗馬友

🍎蘋果拿破崙