2022-11-05
【 🍽羅勒醬雜菌素牛丸有機意粉 】---💰價錢:$41~~~📍評分:9.5/10~~~⏩ 又黎又黎港大校園覓食系列😝,呢間cafe其實食過唔少次,覺得唔同既set lunch都幾好食bor👻,每一日都有唔同指定既lunch set!而且主打健康環保理念💚,話說今次終於得閒留返篇食評😹!~~~係滿滿既忌廉汁啊🤩,超濃厚既奶香味🍶,口感好濃稠好creamy🤤!素牛肉丸有好香腐竹味🤔,雖然口感冇平時既牛丸咁彈牙,但口感都唔差都紥實👌🏻,自己就覺得都幾好食,而且素牛丸有好多粒足料足料👅!意粉沾滿忌廉汁食jenggg最鍾意啦😈,當邪惡既忌廉遇上健康既配料,仲唔係perfect match🤣!配料又係超豐富🥗,七彩顏色,營養滿分‼️有野菌、車厘茄、豆角、豆苗、粟米粒、紅蘿蔔等等,亦有好多羅勒增添香味🌿,以呢個價錢食到呢個份量同質素,都算係性價比好高😛!~~~✅ 整體黎講,係會繼續encore既一間cafe😂!想講其實素食都真係可以好好食🙈,真係唔應該有素食無味呢d刻板印象🫠,而且又可以好好愛下愛我地既地球🌍,對環境、對自己都有好處!有時食下素,何樂而不為呢⁉️~~~性價比:4.5/5回頭度:5/5賣相
---
💰價錢:$41