2021-06-18
前排見到呢度開咗間新cafe, 今日就同朋友一齊過嚟試佢哋嘅lunch set,而lunch set都係$66起,包埋一杯嘢飲。佢呢度嘅裝修以淺灰及白色為主調,俾人嘅感覺好柔和,而且啲自然光可以透過落地玻璃營造一個好cozy既感覺,個人都好鍾意佢哋利用一啲植物去裝飾!而呢度嘅座位都算幾多,但座位坐與座位之間都比較近,而且中午嘅時間都比較多人,如果想試嘅朋友可能早少少可以過嚟。咁食物方面我就點左佢哋嘅all day breakfast, 慢煮辣雞胸烤菠蘿墨西哥卷配鮮果乳酪沙律, 朱古力蛋糕, 雜苺梳打同熱latte。首先講一講佢哋嘅all day breakfast (jumbo) $118, 當中包括左煎蛋、煙三文魚、腸仔、煙肉、烤蕃茄、蘆筍、白蘑菇、焗薯、沙律菜、高纖穀物乾果多士! 分量好大份,好足料,而且啲沙律菜食落都好新鮮,穀物乾果多士口感十足。我好鍾意食佢哋嘅烤雞胸墨西哥卷配乳酪沙律 $74,墨西哥卷入邊除咗雞胸之外,仲有洋蔥同燒菠蘿,配合埋佢哋嘅醬汁,食落好清新。個乳酪沙律入邊都有唔同嘅水果,例如藍莓、蜜桃、菠蘿等。店員都推薦我試佢哋嘅朱古力蛋糕 $28,食落好有驚喜,中間加
個乳酪沙律入邊都有唔同嘅水果,例如藍莓、蜜桃、菠蘿等。
店員都推薦我試佢哋嘅朱古力蛋糕 $28,食落好有驚喜,中間加咗少少朱古力脆脆,增加成個朱古力蛋糕嘅口感,另外朱古力味都好濃郁,適合鍾意食朱古力蛋糕嘅朋友可以試一試!(伴碟都好靚)
杯咖啡都唔錯,飲落去相對較nutty。
杯野苺梳打就最適合夏天飲啦,可以用來消暑解渴!