2019-12-18
The Roundhouse Taproom 喺蘇豪區之上,主打手工啤同埋煙燻肉,難得唔洗OT,要黎Chill一下!餐牌只有英文,店員也是外藉人士,不過餐廳內有食物的圖像,就算唔太識英文都可以好落到Order!水吧位有一列水龍頭,有十數款 Draft Craft Beer 我供選擇,名符其實嘅Taproom!Zesty Feelings Wheat $78Order了10號的 Draft Craft Beer,是來自香港的手工啤,清爽之中能感覺到柑橘和桃的香氣,很好!Combo A $250份量想像中要多很多,Combo A可選兩種肉,兩個Side Dish,配兩款Pickles和洋蔥。我地揀咗牛腩同埋手撕豬肉,雖然係煙燻肉類,好味之餘仲一啲都唔覺得乾!同店員吹水,佢話煙燻肉係用小火慢慢燻烤,仲要喺Smokehouse入面擺一大筒水,先可以做到軟嫩多汁的效果,又長知識喇!Side Dish我地揀咗Mac'n Cheese 同埋薯仔沙律,Mac'n Cheese係牛奶煮通粉再撈大量芝士,超邪惡!沙律內除咗有薯仔,仲有啲蛋同埋洋蔥碎,超Fresh又好味!Big Boy Burger $16
Zesty Feelings Wheat $78
Combo A $250
Big Boy Burger $165
Size比想像中大!已預先切開,方便食用!
呢個Big Boy塞滿了不同種類煙燻肉,最啱食肉獸!
The Roundhouse另一特色就係No Service Charge!