2020-11-17
相信雅都商場Go Go Mall既foodcourt已經成為左唔少屯門人既飯堂🙃我都當然唔例外...食物種類多到你有選擇困難症,價錢都好經濟👍 今次介紹主打檳城美食既馬拉公公😋白咖哩海鮮滲滲 $48滲滲係馬來西亞既特色麵食,即係油面溝米線,食落有雙重口感😍 依碗海鮮滲滲真係好足料,有蝦、魚蛋、魚腐、魚片、蛋等等😋本身見到個碗唔算大,仲怕會唔飽,點知食到一半都已經飽飽地😂好喜歡白咖哩有好濃既椰汁味,輕微辣,加埋炸蒜真係好惹味!! 咖哩雞配白飯 $45依個咖哩雞撈飯真係💯 見到層辣油以為會好辣,點知又唔會喎,仲有陣好特別既香料味🤩 椰香味好濃,中和左咖哩既辣,撈飯一流!! 最欣賞係啖啖肉既雞,全部都係雞髀肉😱 肉質鮮嫩得黎好結實💪🏻大舊到我要好小心翼翼地夾起佢影俾大家睇(揸筷子勁差😂)馬拉拉茶 (跟餐+$7)拉茶係奶茶既一種,絕對係馬來西亞特色茶飲😉原來馬拉拉茶係咁好飲,無奶茶既澀味,但又唔會好甜!! 淡淡既茶香慢慢係口中滲出,黎多杯呀唔該✌🏻☺️
白咖哩海鮮滲滲 $48
咖哩雞配白飯 $45
馬拉拉茶 (跟餐+$7)