2022-01-31
最近好似突然間好興食石燒肉 今日嚟咗呢間荃灣嘅西餐廳食晚餐😝一入門口 店員就問我地有冇訂位 因為我哋冇訂位 店員就話得返兩張檯揀 一張喺門口附近 另一張就埋邊 如果大家想嚟食記得要book位😚我同友人一人叫咗一個dinner set 套餐包一個主菜之外 是日餐湯 沙律同白飯都係任食嘅 大食嘅朋友都唔駛驚唔飽 今日嘅餐湯係羅宋湯 味道極重 最後食咗啲湯料就冇飲 沙律嘅椰菜絲就比較碎🍅 我就麻麻地羅宋湯喇Olive德國鹹豬手 鹹豬手用鐵板上 預先切開咗 幾方便我地食 豬手都幾大隻 食落有少少黑椒味 豬皮就脆卜卜 好香口🐷 呢個價錢真係好抵食美國IBP牛隔肌 一上碟嘅時候只係得大概三成熟 因為佢底下嘅石燒係好熱嘅 所以可以自己煎出適合自己口味嘅生熟度😋 牛肉食落都幾嫩滑 點少少粗鹽同黑椒食 吊一吊味就啱啱好呢個價錢食到呢啲質素嘅肉都算合理嘅 有興趣嘅朋友可以去試試🙊