2023-02-28
一早就入左上水開工,平時冇黎開呢一頭既我,一早約咗住附近既朋友仔帶我去搵好野食~去咗呢間「All Day Cafe」,位於上水廣場5樓,地點鄰近火車站,夠哂方便~ 呢度主打豐富既All day breakfast,而且食物材料可以按喜好自由配搭,為食既我就緊係order 最豐富個款combo set ~———————————————————🔹All Day Breakfast (5+5 add-on)本身個set 已經包左沙律、蘑菇、火腿、蛋及茄汁豆,我再加埋粟米、薯餅、腸、煙三文魚同埋鬆餅,大滿足!!整體黎講,每樣食物都有d,感覺超豐富,食個咁豐盛既早餐,人都開心d ———————————————————🔹紅酒燴牛肉長通粉朋友就叫左呢款紅酒燴牛肉長通粉。牛肉燴得非常入味,肉質夠哂鬆軟,紅酒蕃茄湯汁熬制味道夠濃郁,配埋長通粉黎食就更加正~———————————————————🔹凍美式咖啡 及 熱鮮奶咖啡最後當然歎埋杯提神咖啡先凍美式咖啡入口甘香味濃,咖啡豆味都幾濃厚,好正 熱鮮奶咖啡入口夠滑順,奶泡調制得夠濃厚,值得一試!———————————————————總結餐廳環境設計時尚,燈
🔹紅酒燴牛肉長通粉
🔹凍美式咖啡 及 熱鮮奶咖啡
總結
餐廳環境設計時尚,燈光充足,食物款式及選擇都好齊全除左全日早餐之外,午市仲提供一系列手工意粉及套餐,仲有自家制蛋糕供應,夠哂多元化