之前去咗新開位於銅鑼灣告士打道同百德新街交界,裝修相當低調嘅 ‘’茶涮涮” 行過都隨時錯過🤫睇咗資料先知, 原來雪室熟成 (aka 雪中熟成) 係日本傳統儲存食物嘅智慧黑毛和牛放喺入面, 低温熟成嘅過程會令肉質、口感出嚟有與別不同嘅風味咁啱嗰晚唔係好肚餓又有下場,所以叫咗日本A5雪室熟成和牛 & 澳洲全血和牛晚市盛盒前菜有漬物+沙律揀咗 +$48就有嘅信州白味噌和牛湯鍋, 湯鍋內附有少量蔬菜,一上嚟湯頭就忍唔住已經飲咗幾啖先肉盛合上枱時亦見到都相當豐富除咗2款主肉盤, 重有:美國prime黒安格斯牛小排澳洲M6和牛澳洲和牛白肉美國特選黑豚肉北海道四元豚腩日本南國元氣走地雞除咗雪室和牛嘅特別軟稔肉質口感,最有印象嘅就係另一主打--全血和牛首先賣相已經好特別 , 啲雪花好似夜空影嘅星軌咁一條條弧線;食落除咗油脂感足夠之外, 牛味亦都相當濃郁!勁多款靚肉類一次過食晒😙涮涮完舀走面頭嘅油再飲過 烚過靚肉嘅湯頭更加鮮甜👍🏼 平時少飲呢啲嘅我都忍唔住飲多咗幾小碗

前菜有漬物+沙律

肉盛合上枱時亦見到都相當豐富