2016-06-08 320 views
今晚與友人黎銅鑼灣覓食,揀左呢間人氣高企既窩夫小店。好在一早訂左位,八點半已經差唔多坐滿。餐廳係半開放式,座位舒適,鄰近戲院,下次睇完戲可以再黎食一餐。一入座,待應就好快遞左餐牌黎。有好多選擇,多款意粉,薯粒鑊仔,當然仲有主角窩夫啦!我地今次叫左兩個主菜,一個甜品。先黎既係呢個足料卡邦尼長通粉,長通粉煮得啱啱好,軟硬適中。而個忌廉汁亦唔會太膩,配上脆脆地既煙肉粒同雜菌,口感非常豐富。再黎係薯粒鑊仔,熱辣辣既鑊仔令薯粒保持香脆,再配上鮮嫩既牛肉粒,簡直係perfect match!薯粒上仲有兩住圓轆轆既蛋,鑊仔一上枱馬上將蛋輕輕切開,鑊仔既餘溫可以令蛋汁稍為凝固。配上薯粒同金黃既芝士一齊食,又係另一凡風味!最後,到今晚既主角窩夫!甜品未上,待應就好貼心為我地準備新既小碟。果然不負眾望,唔只份量足,仲有質素。做到外脆內軟之餘,仲有微微蛋香。配上清新既綠茶雪糕同水果,為今次晚餐畫上完美句號。
今晚與友人黎銅鑼灣覓食,揀左呢間人氣高企既窩夫小店。

好在一早訂左位,八點半已經差唔多坐滿。

一入座,待應就好快遞左餐牌黎。
有好多選擇,多款意粉,薯粒鑊仔,當然仲有主角窩夫啦!
我地今次叫左兩個主菜,一個甜品
煙肉火腿卡邦尼長通粉
芝士薯粒鑊仔

最後,到今晚既主角窩夫!
甜品未上,待應就好貼心為我地準備新既小碟。
綠茶雪糕配原味窩夫
2016-06-03
$150 (Dinner)
煙肉火腿卡邦尼長通粉
芝士薯粒鑊仔